Yakov Sivustoni tarkoituksena on herättää pintaa syvemmälle meneviä keskusteluja ajankohtaisista aiheista katsottuna niitä Kristinuskon näkökulmasta. Sinun ei täällä tarvitse esittää jotain muuta, kuin millaiseksi hyvä Luojamme on sinut luonut.

Kolme kysymystä muftille

Osallistuin vuoden 2012 syksyllä Turun pääkirjastossa luentoihin, jotka järjesti mm. Åbo Akademi ja ne käsittelivät Jerusalemia kolmen suuren uskonnon pyhänä kaupunkina. Niitä ovat: Juutalaisuus, Kristinusko ja Islam. Otsikon aiheeseen päädyin osallistuessani muftin pitämään luentoon.

http://www.turku.fi/public/?contentid=381166&nodeid=4873 

Huom. Tämä blogikirjoitus löytyy väripainoksena ja suuremmilla fonteilla täältä: http://kristinuskon-perusteita.blogspot.fi/2013/08/osa-34-kolme-kysymysta-muftille.html

 

Jerusalem ja Islam

Tanakh’issa kaupunki Jerusalem mainitaan sellaisenaan 627 kertaa ja muilla nimillä yli 200 kertaa. Jerusalem mainitaan Uuden Liiton Kirjoituksissa 139 kertaa ja muilla nimillä useita kertoja. Sitä vastoin kaupunkia Jerusalem ei mainita kertaakaan Koraanissa, ei edes muilla nimillä! Silti islamistit väittävät profeettansa Muhammedin nousseen taivaaseen Jerusalemista? Tosi hataralla oppiperustalla Islam lepää!

 

Kolme kysymystä 

Kyseisen luennon piti 1.10.2012 Suomessa asuva Walid Hammoud, FM, mufti, Espoo. Pyysin ja sain luvan esittää heti luennon jälkeen hänelle kolme kysymystä: 

1) Olen lukenut koko Koraanin läpi ja tiedän, ettei Jerusalemia mainita siinä kertaakaan. Miksi te silti pidätte Jerusalemia Islamin kolmanneksi pyhimpänä kaupunkina Mekan ja Medinan jälkeen? 

2) Te kerroitte luennossanne Jeesuksen olevan Islamin mukaan erittäin arvostettu ja kunnioitettu profeetta. Koraanin opetusten mukaan Allah’illa ei ole Poikaa. Jeesus sanoi olevansa Jumalan Poika. Eikö teidän pikemminkin pitäisi kutsua Jeesusta vääräksi profeetaksi, koska te ette usko Hänen olevan se, mikä Hän sanoi olevansa, nimittäin että Hän on Jumalan Poika? 

3) Hadith-kirjoitusten mukaan – joita te pidätte Koraaniin verrattavana tietolähteenä -  Muhammed nai pienen tytön nimeltä Aisha ja yhtyi tähän tämän ollessa 9-vuotias, jolloin hän leikki vielä nukeilla. Länsimaissa sellaista tekoa nimitetään pedofiliaksi. Koska tuolloin jo aikuinen mies, Muhammed teki noin syntisen teon, niin onko viisasta uskoa mihinkään, mitä hän opetti? 

Vastaus kysymykseen nro 1

Walid kertoi, että vaikka Jerusalemia ei mainitakaan Koraanissa, niin siihen viitataan siihen verrattavissa Hadith-kirjoituksissa. /// Hadith-kirjoituksia Walid ei kuitenkaan pitänyt enää luotettavina, kun hän vastasi kysymykseen 3) seuraavalla tavalla: 

Vastaus kysymykseen nro 3

Walid selitti itse tutkineensa tätä tarkkaan ja tulleensa siihen tulokseen, että vaikka Muhammed otti Aishan luokseen tämän ollessa 9-vuotias, niin hän yhtyi tämän kanssa vasta tämän ollessa 18-vuotias!

/// Tuo tuntui kovasti pelkältä selittelyltä ja kasvojensa säilyttämisyritykseltä. Hadith -Wedlock, Marriage kirjoitus osoittaa asian olleen toisin, nimittäin siten, että Muhammed otti Aisha lapsosen vaimokseen tämän ollessa vasta 6-vuotias ja yhtyi häneen tämän ollessa 9-vuotias, minkä jälkeen Aisha oli 9 vuotta Muhammedin vaimona tämän kuolemaan asti! Alla linkki kyseiseen Hadith-kirjoitukseen englanniksi käännettynä:  http://sunnah.com/urn/48030

Vastaus kysymykseen nro 2

Walid sanoi useiden korkeasti oppineiden Islamin tutkijoiden päätyneen siihen lopputulokseen, ettei Jeesus itse sanonut kertaakaan olevansa Jumalan Poika! Vastasin hänelle, ettei se pidä paikkaansa, sillä Jeesus itse sanoi Uuden Liiton Kirjoitusten mukaan useita kertoja olevansa Jumalan Poika, esim. Mark. 14:61-62. /// Mainitsin nuo Markuksen jakeet siksi, että juuri tuon tunnustuksen perusteella Yeshua HaMashiach tuomittiin ristiinnaulittavaksi, koska mitään muuta syytä Israelin hengelliset johtajat eivät keksineet! Vapahtajamme Yeshua HaMashiach kertoi myös seuraavissa jakeissa olevansa YHWH Elohimin eli Korkeimman Poika: Joh. 3:16-18, Joh. 9:35-38, Joh. 10:36, Joh. 11:3-4 jne. 

- Sokeudesta parannettu mies Joh. 9. Muuan mies oli syntynyt sokeana ja Yeshua teki hänet näkeväksi. Mies ajettiin ulos fariseusten luota ja kohta jatkuu näin (jakeet 35-38):

35. Ja Yeshua sai kuulla heidän ajaneen hänet ulos; ja hänet tavatessaan hän sanoi hänelle: "Uskotko sinä Korkeimman Poikaan?" 
36. Hän vastasi ja sanoi: "Adonai, kuka hän on, että minä häneen uskoisin?" 
37. Yeshua sanoi hänelle: "Sinä olet hänet nähnyt, ja hän on se, joka sinun kanssasi puhuu". 
38. Niin hän sanoi: "Adonai, minä uskon"; ja hän kumartaen rukoili häntä.
  

 

Elintärkeä kysymys! 

Tuo Yeshuan esittämä kysymys syntymästään asti sokeana olleelle ja parantamalleen miehelle, on tänäänkin äärimmäisen tärkeä meille jokaiselle yksilönä! En käytä sanaa ’äärimmäinen’, kuin vain sen sisältöä vaativissa tilanteissa ja tähän se sopii. ”Uskotko sinä, että Yeshua on Korkeimman Poika?” Juuri tuota tosiasiaa vastaan hyökätään rajusti kaikkien pakanauskontojen, eikä vähiten Islamin ja vieläpä Ortodoksi-juutalaisuuden taholta. Erittäin surullista on, että monissa Suomen Kristillisissä kirkoissa eivät teologit, eivätkä papitkaan usko Yeshuan olevan Korkeimman Poika! Kuitenkin tuosta perin tärkeästä uskontunnustuksesta riippuu sen tunnustajan ikuisuus eli mihin paikkaan hän päätyy täältä erotessaan!

- Jos uskot Yeshuan olevan Korkeimman Poika ja uskot tämän herättäneen hänet kuolleista 3. pv:nä ristiinnaulitsemisesta ja tunnustat suullasi Yeshuan Herraksesi, niin sinä pelastut ja pääset sen perusteella taivaan kirkkauteen!

 

Miksi se on elintärkeä? 

Siksi, että Yeshua HaMashiach opetti siitä näin: Joh. 3:13-21

13. Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa. 
14. Ja niin kuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän, 
15. että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä. 
16. Sillä niin on Korkein maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. 
17. Sillä ei Korkein lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. 
18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Korkeimman ainokaisen Pojan nimeen. 
19. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. 
20. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. 
21. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Korkeimmassa tehdyt."
 

 

Tässä yksi lisäsyy siihen 

Johannes kirjoittaa kirjeessään näin: (1. Joh. 4:15)

Joka tunnustaa, että Yeshua on Korkeimman Poika, hänessä Korkein pysyy, ja hän Korkeimmassa. 

- Tuo jae voidaan kirjoittaa sisällöltään myös muotoon:

Se, joka ei tunnusta, että Yeshua on Korkeimman Poika, joutuu olemaan erossa Korkeimmasta. 

 

Kysymys juuri sinulle!

Uskotko sinä, että Yeshua HaMashiach on Korkeimman Poika?

Minä uskon ja tee sinä samoin! Jos et kykene uskomaan tähän, niin etsi totuutta, kunnes löydät! Sinulle on hyödyksi lukea seuraava blogini alusta loppuun asti ja huomioida, ettei siinä ole kerrottu kuin vain osa niistä yliluonnollisista ihmeistä, joita olen saanut kokea elämäni aikana eläessäni vajavaisena ja heikkona Kristittynä Adonai Yeshuan varjeluksessa, johdatuksessa ja Hänen apuunsa turvautuen!

http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/11/osa-1-mieluisia-raamatunkohtia.html

Yeshuan persoonasta yksityiskohtaisemmin täällä:
http://www.kristinuskon-perusteita.blogspot.fi/2012/11/20-yeshua-elohimin-poikana.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kaivoin esille hyllyssämme olevan vanhempieni raamatun vuodelta, jossa Uusi testamentti on 1938. Siinä Mark 14:61 ja 62. Kuuluu pääosalta näin: Taas ylimmäinen pappi kysyi häneltä ja sanoi:"Oletko sinä Kristus, sen Ylistetyn Poika?" 62. Jeesus sanoi:"Olen; ja te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvessä". Nyt sitten herääkin kysymys näistä sanoista Voima ja Ylistetty? Mitähän alkukielellä on kirjoitettu ja tarkoitetaan?

Leif Norrgård

Shabbat shalom Irja!

Aluksi totean, että on hienoa, että luet nimenomaan vuoden 1938 käännöstä! Esim. vuoden 1992 käännös on liian huono monessa eri kohden.

Tässä alla linkit tarkimpiin käännöksiin, sillä hebrealaisia ja aramealaisia alkuperäiskirjoituksia ei ole säilynyt meidän päiviimme asti:

a) Textus Receptus (ns. 'hyväksytty kreikkalainen teksti)

http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/NTp...

Siitä on mielenkiintoista todeta Yeshuan vastanneen jakeessa Mark. 14:62 sanoilla (kreikasta 'Eimi Ego' englanniksi käännettynä) "I AM" eli "Minä Olen", mitä kukaan toinen Juutalainen ei tuohon aikaan uskaltanut lausua ääneen, koska se on Tanakh'issa ilmoitettu Israelin Pyhän erisnimi, jonka tämä ilmoitti Moosekselle jakeessa 2. Moos. 3:14
"YHWH ELohim vastasi Moosekselle: "Minä olen se, joka minä olen". Ja hän sanoi vielä: "Sano israelilaisille näin: 'Minä Olen' lähetti minut teidän luoksenne"."

Jakeessa 62 suomennettu sana "Voima" on kreikan sanasta "DunameOs", joka on englanniksi "Ability" tai "Power" eli suomeksi "Kyky" tai "Voima".

b) Peshitta (Arameankielinen UT. Yeshuan äidinkieli oli Aramea) Valitse siitä 'Interlinear NT', 'Marqus', '14'.
http://www.peshitta.org/
- Kirjoitus noudattaa Textus Receptusta, paitsi ettei Vapahtajamme erisnimeä "Yeshua" ole siinä kreikannettu.

x x x

Syy siihen, miksi Yeshua käytti itsestään useimmiten nimeä "Ihmisen Poika" johtuu kahdesta eri syystä:

1) Kun hänen julistustyönsä oli vielä kesken, niin hän käytti sitä 'kiertoilmaisuna' estääkseen liian suuren 'haloon' liian varhaista nousemista häntä vastustavien Juutalaisten uskonnollisten johtajien parissa, mikä olisi hidastuttanut hänen parantamis- ja julistustyötään.

2) Koska juutalaisten hengelliset johtajat eivät uskoneet häntä Messiaaksi, niin hän viittasi samalla myös Danielin profetiaan "Ihmisen Pojasta", mikä on kiistatta profetia Israelille luvatusta Messiaasta!
(Dan. 7:13)

Siunausta!

Leif Norrgård

Sulle Irja:

(Lisäystä edelliseen vastaukseeni)

Kysyit myös, että mitä sana "Ylistetty" on ollut alkukielellä?

Löydät antamastani linkistä vastaukseksi "Siunattu". Koska tuo Nimi ei vielä kerro, mitä se merkitsi aikansa Juutalaisille, niin annan lisäselvitystä alla.

Tahdon lisätä sen, miten messiaaninen teologi David H. Stern kääntää nuo jakeet englanninkielisessä Raamatussa nimeltä "Complete Jewish Bible". (Tätä ei löydy online-käännöksenä internetistä)

Mark 14:61-62
61. But he remained silent and made no reply. Again the cohen hagadol questioned him: "Are you the Mashiach, Ben-HaM'vorakh?"
62. "I AM," answered Yeshua. "Moreover, you will see the Son of Man sitting at the right hand of HaG'vurah and coming on the clouds of heaven."

Siunausta!

Leif Norrgård

Vielä kerran sulle Irja:

En nimittäin vastannut riittävän hyvin sulle noiden kahden sanan "Ylistetty" ja "Voima" alkutekstissä oleviin merkityksiin. Nyt vastaan Textus Receptuksen sanakirjan mukaan:

a) Ylistetty. Kreikassa käytetään sanaa 'Eulogetú'. Sen adjektiivimuoto merkitsee: kiitetty, ylistetty.
Tekstissä on kuitenkin käytetty genetiivimuotoa, joten merkityksiksi saadaan joko 'Kiitetyn' tai 'Ylistetyn'. (Siksi suom. 1938 Raamatunkäännös on oikein)
- Sanan verbimuotona on 'eulogeó' ja se merkitsee: 'puhua hyvää jostakusta', siis 'ylistää, kehua'.

b) Voima. Kreikassa käytetään sanaa 'Dynameós' ja sille löytyvät merkitykset: 'Voima', 'Valta', 'Kyky'. (Siksi suom. 1938 Raamatunkäännös on oikein)
- Sanan 'dynameós' sanajuuri on 'dyna' ja sen tärkein johdannainen on 'dynamis'. Se kuvaa valtaa, voimaa ja mahtia.
- Kreikkalaisessa filosofiassa, Pythagoraan lukuja käsittelevässä opissa käsite 'dynamis' tarkoittaa voimaa, joka muovaa maailmankaikkeuden, kosmoksen. Platonin mukaan 'dynamis' on olemassaololle ominainen piirre. Poseidonius saattaa tämän suuntauksen päätepisteeseensä muodostaessaan dynamis-käsitteestä todellisen ja ehdottoman kosmisen periaatteen, mikro- ja makrokosmoksessa hallitsevan voiman. Hän väittää, että 'dynamis' on kaiken elollisen alullepaneva voima. (Reinhardt).
(Sanan johdannaisille löytyy kolme täyttä sivua tekstiä koskien erilaisia jumaluuden käsityksiä kreikkalaisessa ja juutalaisessa filosofiassa :)

Siunausta!

Leif Norrgård

Shabbat shalom lukijoille!

Lisäys kirjoitukseeni:

Tarkoituksenani on osoittaa sille enemmistölle suomalaisista, jotka eivät vielä tiedä, mitä uskonnossa nimeltä Islam todella opetetaan, se tosiasia, miten selvästi se on törmäyskurssilla alkuperäisen Apostolisen Kristinuskon ja Juutalaisuuden kanssa.

Otin esille vain kolme seikkaa, joissa on selvä ristiriita tavallisten ihmistenkin oikeustajun kanssa. Kun Koraania ja Hadith'oja tutkii enemmän, niin ei voi tulla kuin vakuuttuneeksi siitä, ettei sen esittämällä Allahilla ole mitään tekemistä Raamatun esittämän YHWH ELohimin ja tämän Pojan Yeshua HaMashiach'n kanssa!

Käytin edellä tarkoituksellisesti termiä "alkuperäinen Apostolinen Kristinusko", koska nykyinen luterilaisuus, katolilaisuus ja ortodoksisuus ja lisäksi lukuisa joukko erilaisia uskonlahkoja eivät ole olleet pitkiin aikoihin uskollisia alkuperäiselle Apostoliselle Kristinuskolle, vaan suuri luopumus Kristinuskon perustotuuksista on edennyt jo siinä määrin yli Raamatussa asetettujen perusoppirajojen, ettei niitä voida mielestäni edes kutsua Kristillisiksi herätysliikkeiksi.

Pasi Viertola

Pieni korjaus Aishan kuolemaan: tuossa englanninkielisessä tekstissä sanotaan "... till his death" (he - not she!) - toisin sanoen Muhammed kuoli! Aisha siis jäi leskeksi 18-vuotiaana.

Islami muuten opettaa että kristityt ja juutalaiset ovat väärentäneet Tooran ja Evankeliumit, joten et voi vedota raamatunkohtiin.

Sunna on tietysti hyvin tärkeä islamissa, koska esimerkiksi islamin viittä peruspilaria ei määritellä Koraanissa vaan sunnassa, kts: http://fi.wikipedia.org/wiki/Islamin_viisi_peruspi...

Leif Norrgård

Sulle Pasi Viertola:

Kiitos havaitsemastasi virheestä! Korjasin sen jo avaukseen.

>Islami muuten opettaa että kristityt ja juutalaiset ovat väärentäneet Tooran ja Evankeliumit, joten et voi vedota raamatunkohtiin.<

Tiedän kyllä tuon harhaopetuksen, mutta todistajan taakka onkin islamuskoisilla, sillä heidän pitää itse todistaa väitteensä! Todistukseksi ei riitä Koraani, eikä sen oheiskirjoitukset, sillä ei ole olemassa ainuttakaan oikeaksi todistettua aiempaa profetiaa Muhammedin tulosta maailmaan, eikä Muhammed tehnyt ainuttakaan aidolta profeetalta vaadittavaa ihmettä, todistaakseen olevansa Korkeimman lähettämä. Tuon uskonnon taholta ovat kaikki opetukset vain pelkkää legendaa ja osin vääristeltyjä lainauksia Raamatusta.

Voin kyllä ja minun tuleekin vedota nimenomaan Raamatunkohtiin, koska evankeliumit ovat olemassa myös Peshittana eli arameankielellä ja todistavat saman kuin kreikkalaiset tekstit. Mitä tulee Uuden Liiton Kirjoituksiin kokonaisuutena, niin se seikka että Yeshua on todella Korkeimman Poika esitetään Tanakh'in Kirjoituksissa profetioiden kautta ja niin perinpohjin etenkin evankeliumeissa ja niin monen eri tahon todistamana, ettei tälle totuudelle jää kenellekään objektiiviselle lukijalle mitään epäilyksen sijaa!

Tässä muutamia kohtia niistä:

1) Taivaan Isän huuto suoraan taivaasta kansanjoukkojen kuullen Yeshuan kasteen yhteydessä Jordanilla "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt!" Matt. 3:16-17 / Mark. 1:9-11 / Luuk. 3:21-22

2) Yeshua HaMashiach'n antama todistus itsestään: "...Minä olen Korkeimman Poika." Joh. 10:36b jne.

3) Enkeli Gavrielin todistus: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sen tähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi." Luuk. 1:35

4) Johannes Kastajan todistus "...olen todistanut, että tämä on Korkeimman Poika." Joh. 1:34

5) Opetuslasten todistus: "...Sinä olet Korkeimman Poika!" Matt. 14:33, 16:16 jne.

6) Sadanpäämiehen todistus: "Totisesti tämä oli Korkeimman Poika". Matt. 27:54 jne.

7) Riivaajahenkien ja saastaisten henkien todistus: "Mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä, sinä Korkeimman Poika? Oletko tullut tänne vaivaamaan meitä ennen aikaa?" Matt. 8:29, Mark. 3:11 jne.

Koko Uusi Testamentti on nimenomaan todistus siitä, että Korkein lähetti luotaan taivaasta oman Poikansa syntymään neitsyt Miryamin kohdun kautta ihmiseksi, joka suoritti langenneen ihmiskunnan lunastuksen, kun hän viattomalla sijaiskärsimisellään ja Golgatan ristillä kuollessaan otti pois maailman synnin ja nousi kuolleista sen jälkeen kolmantena päivänä.

x x x

- Mitä tulee Tanakh'iin ja Uuden Liiton Kirjoituksiin yleensä, niin onhan niissä toki käännös- ja muitakin virheitä, koska niiden kirjoittajina ja kopioijina ja kääntäjinä vuosisadasta ja vuosituhannesta toiseen ovat olleet Korkeimman valitsemat ja Pyhän Hengen innoittamat vajavaiset ihmiset.
- Raamattuun verrattuna Koraani on nimenomaan 'pelastussanomansa puolesta' arvoton, koska siinä ei ole ihmisen syntikysymystä eli meidän syntiemme sovitusta ratkaistu ollenkaan!

x x x

Toisaalta tiedän kyllä senkin, ettei yksikään ihminen voi ymmärtää Yeshua HaMashiach'n persoonan merkitystä Pelastajanaan, ellei taivaallinen Isä avaa sitä salaisuutta hänelle!

Taivaallinen Isä ei suinkaan ole mielivaltainen sen suhteen, että kenen Hän antaa ymmärtää Poikansa merkityksen ja kenelle Hän ei anna.

Jokainen ihminen itse tykönään päättää, uskooko hän rakastavaan Luojaan ja tämän palvelijoidensa kautta (Uuden Liiton Kirjoituksissa) ilmoittamaan Suureen Ilosanomaan Poikansa voitosta Golgatalla, vaiko ei.

Johanneksen evankeliumin mukaan tuo jokaisen ihmisen sydämessä tapahtuva henkilökohtainen uskonvalinta riippuu siitä, että kumpaa ihminen rakastaa enemmän: Pimeyttä vaiko Valkeutta? Kirjoitin tarkoituksella isoin alkukirjaimin (Pimeys ja Valkeus), koska he ovat todellakin persoonia!

Luemme vakuudeksi nuo jakeet: Joh. 3:16-21

16. Sillä niin on Korkein maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
17. Sillä ei Korkein lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Korkeimman ainokaisen Pojan nimeen.
19. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
20. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.
21. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Korkeimmassa tehdyt."

x x x

Lisäksi kaikilla meillä aidoilla Apostolisilla Kristityillä on Uuden Liiton Kirjoituksissa luvattu (Hebr. 11:1-2) ja henkilökohtaisesti saatu todistus siitä, että olemme Korkeimmalle otolliset ja varmuus niiden Raamatun profetioiden ja opetusten oikeellisuudesta, jotka todistavat Yeshua HaMashiach'n olevan Korkeimman Poika. Tuon todistuksen minä sain Pyhän Hengen kautta heti sen jälkeen, kun ensin uskoin Yeshuan opetuksiin ja valitsin Hänet Opettajakseni elämäni matkalle. Päätin siis sydämessäni rakastaa Valkeutta enemmän kuin Pimeyttä ja Elämän Valkeus - Yeshua HaMashiach HaNostri - tuli heti sen jälkeen asumaan sisimpääni Pyhän Henkensä kautta!

Tee sinä samoin, ellet ole jo niin tehnytkin!

Siunausta!

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Termit 'Jumalan poika' sekä 'Messias' ovat judaistisia termejä mutta tulkitset niitä kristologian pohjalta.
Se on tietysti ihan ok uskosi kannalta, mutta UT:n kirjallisen perinnön, niiden historiallisen ajankohdan sekä kontekstin kannalta em. termit saavat aivan toisen luonteen.

Leif Norrgård

Sulle Timo:

Olen todellakin Apostolinen Kristitty ja sen Adonai Yeshua minulle vahvisti kahden kesken ihan korvin kuullen asuessani Tukholmassa 1984. *)

Lisäksi olen Aabrahamin siementä ja hänelle annetun lupauksen lapsia, koska näen Vapahtajani persoonan siinä valossa, jonka lahjaksi saamani Pyhä Henki minulle on ilmoittanut. Se, että olen Aabrahamin siementä, sen myös Adonai Yeshua vahvisti minulle kahden kesken korvieni kuullen liftatessani vuonna 1977 klo 23 paikkeilla kovaan pakkasaikaan, ollessani Nyköpingistä hieman pohjoiseen, tarkoituksena liftata Boråsiin asti. **)

Olen kertonut nuo kaksi tapausta erillisessä blogissani:

*) http://toteutuneita.blogspot.fi/2013/02/osa-31-tuk...
(Lue kohdasta 'Täpärä tilanne' alaspäin...)

**) http://toteutuneita.blogspot.fi/2013/01/osa-20-use...
(Lue kohdasta 'Suuri uskonkoetus' alaspäin...)

Luin koko Raamatun läpi 1971 ennen Pyhän Hengen saamista ja kun aloin lukea sitä uudelleen läpi 1972 Pyhän Hengen valaisemana, niin se oli aivan kuin eri Kirja, sillä vasta silloin se alkoi aidosti elää elämässäni ja vaikuttaa yliluonnollista johdatusta, tahtomista ja Korkeimman tahdon tekemistä.

Nykyjuutalaisille Raamattu eli Tanakh+Brit Chadashah on samalla tavalla suljettu kirja siihen asti kunnes Adonai Yeshuan lähettämä Pyhä Henki saa sen heille avata.

Mooseksen Lailla on nimittäin sellainen ominaisuus, että se orjuuttaa kaikki sen alaiset ja todistaa heidän olevan syntisiä. Tämä puolestaan synnyttää vain niissä heistä vihaa, jotka eivät nöyrry Luojansa edessä tunnustamaan kadotettua tilaansa ja ala anoa armoa, jonka he löytävät vain uskomalla Yeshua HaMashiach'n Golgatan ristillä antamaan sijaisuhriin eli vikauhriin puolestamme. Nöyrtymättömien viha purkautuu väkivallantekoina, joista voimme lukea joukkomediasta päivittäin Israelin ja itseään palestiinalasiksi nimittävien arabien jatkuvassa konfliktissa.

Saman piirteen huomaamme Islamissa. Tuo uskonto vaatii ihmisiä säännöllisiin palvonta- yms. tekoihin päivittäin ja toimii ikään kuin ruoskana orjalaumalle, joka Lähi-Idässä purkauduttuaan perjantairukouksista moskeijoistaan alkaa usein häiriköidä ja käyttäytyä väkivaltaisesti sellaista valtiojohtoaan vastaan, joka ei salli sharialain käyttöönottoa, samoin Kristittyjä, Juutalaisia ja muiden uskontojen tunnustajia kohtaan, jotka eivät alistu olemaan dhimmejä eli käytännöllisesti katsoen alempiarvoisia ihmisiä heihin nähden.

x x x

Liittyen viittauksesi termiin "Jumalan Poika":

Luin tänään Paavalin kirjeeestä Roomalaisille useita lukuja ja erityisesti silmiini osui sen ekassa luvussa se, että hän kirjoitti kolmasti sen, että Yeshua on Korkeimman Poika. Ottaen huomioon, että Paavali oli aikansa ankarimman juutalaisen uskonnon edustaja eli korkeasti oppinut fariseus, niin se kuvastaa hyvin sitä, että sanoma Korkeimman Pojasta on aito varhaisjuutalainen käsite.

a) Room. 1:1-3
1. Paavali, Yeshua HaMashiach'n palvelija, kutsuttu apostoli, erotettu julistamaan Korkeimman suurta ilosanomaa,
2. jonka Korkein on edeltä luvannut profeettainsa kautta pyhissä kirjoituksissa,
3. hänen POJASTANSA - joka lihan puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä

b) Room. 1:4-6
4. ja pyhyyden hengen puolesta kuolleistanousemisen kautta asetettu Korkeimman POJAKSI voimassa - Yeshua HaMashiach'sta, Adonaistamme,
5. jonka kautta me olemme saaneet armon ja apostolinviran, että syntyisi uskon kuuliaisuus hänen nimeänsä kohtaan kaikissa pakanakansoissa,
6. joihin tekin, Yeshua HaMashiach'n kutsumat, kuulutte:

c) Room. 1:7-10
7. kaikille Roomassa oleville Korkeimman rakkaille, kutsutuille pyhille. Armo teille ja rauha Korkeimmalta, meidän Isältämme, ja Adonai Yeshua HaMashiach'lta!
8. Ensiksikin minä kiitän Korkeintani Yeshua HaMashiach'n kautta teidän kaikkien tähden, koska teidän uskoanne mainitaan kaikessa maailmassa.
9. Sillä Korkein, jota minä hengessäni palvelen julistaen hänen POIKANSA suurta ilosanomaa, on minun todistajani, kuinka minä teitä lakkaamatta muistan,
10. aina rukouksissani anoen, että minä jo vihdoinkin, jos Korkein tahtoo, pääsisin tulemaan teidän tykönne.

Sama tunnuspiirre ilmenee erityisesti apostoli Johanneksen kirjoittamassa suuressa ilosanomassa, jossa hän neljästi mainitsee Yeshuan itse sanoneen olevansa Korkeimman Poika. Mielestäni Apostoli Johannes tunsi Yeshuan persoonan kaikista opetuslapsista parhaiten. Sen todistaa jo hänen laatimansa suuren ilosanoman (evankeliumin) eka luku.

x x x

Lopuksi kaksi kysymystä:

1) Miten sinä tulkitset termin 'Korkeimman Poika' sen nykyaikaan sijoittaen?
(Näin minä sen tulkitsen, tosin jo tapahtuneena tosiasiana: Luuk. 1:31 Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja YHWH Elohim antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen,...)

2) Mitä termi 'HaMashiach' sinulle merkitsee eli millainen Hänen henkilönä tulee olla?
(Näin minä sen tulkitsen, tosin jo tapahtuneena tosasiana: Joh. 4:25 Nainen sanoi hänelle: "Minä tiedän, että HaMashiach on tuleva, hän, jota sanotaan Kristukseksi; kun hän tulee, ilmoittaa hän meille kaikki.")

Siunausta!

Toimituksen poiminnat